Altın Mücevher Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Altın mücevher, altının muhteşem ışıltısını üzerinde taşır. Oldukça zarif ve estetik detaylarla hareketlilik kazanan bu tür mücevherlerde uzun süreli kullanım adına bakım ve temizlik oldukça önemlidir. Dolayısıyla altın mücevherinizin bakımını gerçekleştirerek ilk günkü ışıltısında kıyafetlerinize her zaman şık ve zarif bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Peki ama altın mücevher bakımı ve temizliği nasıl yapılır?

Altın Mücevher Bakımı için Tercih Edilebilecek Yöntemler

Altının parıltısı ile harmanlanan mücevher modellerinde bakım uygulamalarının düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Düzenli bakım, mücevherde birikebilen kirlerin giderilmesini sağlar. Altın mücevher bakımı ve temizliği nasıl yapılır sorusu kapsamında, ev ortamında çeşitli yöntemlerin tercih edilebileceğini belirtmek mümkündür.

Deterjanlı su ile temizlik, mücevher bakımında tercih edilen klasik yöntemler arasında yer alır. Bir miktar kimyasal barındırmayan deterjan ılık su içerisine eklenir. Oluşan karışım içine altın mücevher konularak bir süre beklenir. Ardından yumuşak bir diş fırçası yardımıyla mücevher temizlenir. Son olarak temiz su ile durulanır ve mikrofiber bez yardımıyla kurulama işlemleri gerçekleştirilir.

Diş macunu kullanılarak temizlik de sağlanabilir. İçerisinde çok fazla kimyasalın bulunmadığı diş macunu bir miktar diş fırçasına konulur ve diş fırçası ile mücevher temizlenir. İşlem sırasında nazik bir şekilde hareket edilmesi son derece önemlidir. Son adımda mikrofiber bez ile mücevher kurulanır. 

Miss Lucia mücevher uzmanlarımızdan mücevher bakımı konusunda daha detaylı bilgi alabilir, mücevher bakımı için daha güvenilir adımlarla ilerleyebilirsiniz.

 

Altın Mücevherinizin Bakımını Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Altın mücevher bakımı yaparken bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekir. Çok daha doğru bir bakım adına önemli olan hususların her biri, altın mücevher bakımı ve temizliği nasıl yapılır sorusuna verilebilecek cevaplar arasında da yer alır.

Işıltısıyla göz kamaştıran altın mücevherinize bakım ve temizlik uygulamalarında bulunurken dikkat etmeniz gerekenler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  •   Düzenli olarak bakım uygulamalarında bulunun.
  •   Altın mücevherinizi kendi özel kutusunda saklamaya özen gösterin.
  •   Bakım uygulamalarında kesinlikle kimyasal kullanmayın.
  •   Profesyonel destek talep edin.
  •   Mücevherinizi su ve nemden uzak tutun.

Bu tür hususların tamamı, altın mücevherinizi çok daha uzun süre ilk günkü parlaklığında kullanmanızı sağlayacaktır.

Düzenli Olarak Bakım Uygulayın

Altın mücevher bakımı ve temizliği nasıl yapılır sorusunun cevapları arasında yer alan ilk husus, düzenli bakım uygulanmasıdır. Özellikle mücevherinizi sıklıkla kullanıyorsanız ayda 1 olacak şekilde temizlik gerçekleştirmelisiniz. Sık kullanım, mücevherin kirlenmesine neden olabilir.

Kendi Özel Kutusunda Muhafaza Edin

Mücevheri kesinlikle kendi özel kutusunda muhafaza edin. Diğer takılarla bir arada saklandığında altın mücevheriniz çizilebilir ya da aşınabilir. Bu nedenle mücevheri tek başına ve kendi özel kutusunda muhafaza ettiğinden emin olun.

Bakım Uygulamalarında Kimyasallardan Kaçının

Bakım uygulamalarını gerçekleştirirken kimyasallardan kaçının. Kimyasal kullanımı, altının deforme olmasına neden olabilir. Altın mücevher bakımı ve temizliği nasıl yapılır sorusunun cevapları arasında önemli bir yer edinen kimyasallardan uzak durma, temizlik işlemlerini çok daha profesyonel bir şekilde yapmanızı sağlar.

Profesyonel Destek Alın

Altın mücevherinizin profesyonel bir şekilde temizlenmesini istiyorsanız uzman desteği alabilirsiniz. Mücevher temizliği için özel olarak formülize edilen temizlik ürünleri ile yenilikçi bir bakım uygulayan uzmanlar, mücevherinizin ilk günkü parıltısına ulaşmasını sağlar.

Mücevherinizi Su ve Nemden Uzak Tutun

Altın mücevher bakımı ve temizliği nasıl yapılır sorusuna verilebilecek cevaplardan bir diğeri mücevherin su ve nemden uzak tutulmasıdır. Mücevherin uzun süre su ile temas halinde olması, mücevherde çeşitli lekelerin oluşmasına sebebiyet verebilir.

Miss Lucia Jewelry, zengin altın mücevher modelleriyle sizlerle! Kişiselleştirilebilen modelleri sizlere sunan Miss Lucia, 4 farklı altın ayarı arasından tercihte bulunmanızı sağlıyor. Küpe, kolye ucu başta olmak üzere pek çok kişiselleştirilebilir altın mücevhere çok özel fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.missluciajewelry.com.tr/blog/miss-lucia-ozel-koleksiyonlarinda-hangi-tasarimlar-yer-aliyor linkinden ulaşabilirsiniz.